Menu
Wandelroutes

Peeske route

Afstand: 7,0 kilometer
Start: Parkeerplaats TOP ’t Peeske, Peeskesweg 12 in Beek
Horeca: Uitspanning ’t Peeske. Begin- en eindpunt van de route. De route wordt aangegeven met rode pijlen.

Wist u dat de naam Peeske een verbastering is van het Latijnse ‘Pascuum’. Pascuum betekent een bron of vochtige plek. Bij de start ziet u meteen al de vijver en het daaruit voortvloeiende beekje. Het beekje mondt uit in een lager gelegen vijver. Aan de route ligt het beekje niet, maar het beekje is een aanrader om te bekijken.

Route

Het eerste gedeelte van de route voert u door het speelterrein van Natuurmonumenten. Het speelterrein heet Oerrr. Samen met het beekje vormt dit een waar kinder-speelparadijs. Geheel en al uit hout uit de omgeving neergezet. De route leidt u vervolgens langs de akkers. U heeft hier een fantastisch zicht op de omgeving. Op het moment dat u op het hoogste punt staat, kunt u Didam en de Veluwezoom zelfs zien.

De route leidt u naar een gemengd bos met dikke mostapijten. Tijdens de wandeling komt u Adelaarsvarens tegen. Tevens dient u tijdens de wandeling te klimmen. Wees gerust, u hoeft geen getrainde sporter te zijn. Echter, een beetje conditie wordt gevergd. Een beetje conditie is gevergd, omdat u langs de Hulzenberguitkijktoren komt. De uitkijktoren is zeker de moeite waard om te beklimmen. Bij helder weer kunt u kilometers ver over de boomtoppen uitkijken. Wist u dat in de nok van de toren wordt aangegeven welke plaatsen, in welke richting, u ziet?

De rode pijlen geven de route duidelijk aan. U kunt op de bewegwijzering vertrouwen.

Horeca

Tijdens de wandeling komt u geen horecagelegenheid tegen. Echter, 7 kilometer wandelen zonder versnapering is goed te doen. Aan het eind van de tocht kunt u neerstrijken bij Uitspanning ’t Peeske. Op één van de terrassen of in het restaurant kunt u een consumptie nuttigen.